Yeni Başlayanlar İçin PYTHON Kitabım Çıkıyor
Yeni Başlayanlar İçin PYTHON isimli kitabım 20 Mayıs 2016 tarihi itibariyle dağıtıma çıkıyor. Yayıncı firma Abaküs.
Yeni Başlayanlar için PYTHON
Python programlama dili, dünya çapında giderek artan bir hızla yaygınlaşmakta, özellikle herhangi bir programlama geçmişi olmayan kullanıcıların ilgisini çekmektedir. 2015 sonu itibariyle dünyada en popüler diller arasında sekizinci sıradan dördüncülüğe yükselmiştir. Ayrıca Python, Fransa ve Amerika gibi ülkelerde seçmeli programlama dili olarak lise ve üniversitelerde birinci sıraya yükselmiş durumdadır. Bunun sebebi, Python’un kullanıcı dostu bir dil olması ve yorumlayıcı bir dil olarak çok kuvvetli bir altyapıya sahip olmasıdır. Python kodları genellikle Java‘dan 3 ila 5 kez, C++’dan 5 ila 10 kez daha kısadır.
Bu kitap, Python diline yeni başlayanlar için hazırlanmıştır. Yazar, bu nedenle, uzmanlık gerektiren özel konulara girmek yerine dilin genel yapısını, çok kullanılan modül ve fonksiyonları ele almaya özen göstermiştir. Anlatılan konular açıklayıcı örneklerle desteklenmiş ve 150’den fazla örnek koda yer verilmiştir. Ayrıca kitap eğitim videolarıyla desteklenmektedir.
Kitapta, Python dilinin en son sürümü temel alınmıştır. Kodların neredeyse tamamı Python 3.5.1’e göre hazırlanmış ve özenle test edilmiştir.
Daha eski sürümleri kullanan bir kaç örnek ise, kullanılan modüller en son Python sürümüne henüz uyarlanmamış olduğu için bir önceki kararlı sürümle uyumlu şekilde hazırlanmıştır.
Kitabın güncel yapısı, kolay anlaşılır ve bol örnekli anlatım dili onu “yeni başlayanlar” için bir referans kitabı haline getirmektedir.
Ahmet AKSOY
1953 Keşan doğumludur. ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 5 yıl çeşitli kanal ve termik santral inşaatlarında şantiye mühendisliği ve şantiye şefliği yapmıştır. Kişisel bilgisayarların yaygınlaşmaya başlamasıyla kendisini yazılım dünyasının büyüsüne kaptırmış, 128K’lık Amstrad bilgisayarlarda Köyişleri Bakanlığı için arazi tesviyesi ve Karayolları için kazı/dolgu hesapları yapan ve bunları yazıcıdan grafik ortama döken yazılımlar geliştirmiştir. Fortran, Cobol, Basic, Assembler, Prolog, Clipper, C, Pascal, Visual Basic, Delphi, C++, Php, Javascript, Java, Python ve Lazarus dilleriyle çalışmıştır. Yazılım çalışmalarını, yöneticiliğini de yaptığı açık kaynaklı projelerde sürdürmektedir. Yeni çalışmalarında özellikle Python ve Lazarus dillerine ağırlık vermektedir. Kitapla ilgili sorularınız için yazara ahmetaksoy@gurmezin.com adresinden ulaşabilirsiniz.
İÇİNDEKİLER
Kitap İçeriği
Python Kurulumu
Akışın Denetlenmesi
Fonksiyonlar
Veri Yapıları
Karakter Dizisi (str) Veri Yapıları
Liste (List) Veri Yapıları
Demet (Tuple) Veri Yapıları
Küme (Set) Veri Yapıları
Sözlük (Dict) Veri Yapıları
Girdi/Çıktı İşlemleri
Hata ve İstisnaların Yönetimi
Özel Konular
Dosya İşlemleri
Düzenli İfadeler (Regex – Regular Expressions)
Web Ziyaretleri
Tek Satırlık Python İşlemleri (Comprehensions)
Görsel (Gui) Programlamaya Giriş
Ek Kurulumlar ve Modüller
Video İçeriği
Python Kurulumu
Python Temelleri, Komutları
Temel Veri Tipleri
Operatörler
Akışın Denetlenmesi
Fonksiyonlar
Modüller ve Paketler
Karakter Dizileri, Stringler
Hata ve İstisnaların Yönetimi
Düzenli İfadeler (Regular Expressions / Regex)
Python ile Veri Madenciliği
Örnek Uygulama: Facebook Şifre Girişi
Örnek Proje: Mors
Pycharm Kurulumu
Pycharm Kullanımı
Jupyter IPython Kurulumu
Jupyter Notebook
Kitabımın, önümüzdeki haftadan itibaren kitap raflarında yerini alacağını umuyorum.
Ahmet Aksoy
Umarım yapması gereken etkiyi yapar ve güzel yorumlarla tarihte bir not bırakır.
Çok teşekkürler Muslu bey.
Django kitabınızı basılı hale getirmeyi düşünmüyor musunuz?
Teknoloji çok hızlı eskiyor.
Merhaba; rica ederim.
Basılı hale getirmeyi henüz düşünmüyorum. Genel de talep canlı soru-cevap şeklinde. Bir süre daha bu şekilde yardımcı olup ileri de soru-cevaplarda karşılaştığım anıları da göz önüne alarak basılı hale getirebilirim.